Zařízení & příslušenství
Dýňový hummus
Příprava 15min.
Celkový 1hod.
8 porcí
Suroviny
-
500 gramů dýně hokkaidó bez semínek, na kousky
-
½ čajové lžičky soli
-
1 špetka mletého černého pepře
-
3 větvičky čerstvého tymiánu jen lístky
-
1 stroužek česneku
-
10 lístků čerstvé máty
-
100 gramů olivového oleje plus na pokapání dýně
-
1 čajová lžička tahini
-
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
-
1 - 2 špetky mleté pálivé papriky
-
70 gramů neperlivé minerální vody
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
1.5 g
Kalorie
605 kJ /
144 kcal
Tuk
13.2 g
Vláknina
2.9 g
Sacharidy
8.1 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Recepty roku 2019
13 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Hummus s medvědím česnekem
15 Min
Pohankové krekry s černuchou
1 Std.
Pastináková polévka s dýní a jablky
45 Min
Hummus z červené řepy
10 Min
Cizrnová mouka
45 Min
Plněné cukety po námořnicku
1 Std. 25 Min
Dýňové bulky
2 Std. 15 Min
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
16 Std. 20 Min
Dip z červené řepy
15 Min
Bramborovo mandlové placky s fazolemi a rajčatovou omáčkou
50 Min
Čočka na kari s dýní v páře
1 Std. 15 Min
Kořeněná dýňová granola (bez cukru)
2 Std. 25 Min