Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kousky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 3 větvičky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 1 stroužek česneku
- 10 lístků čerstvé máty
- 100 gramů olivového oleje, plus na pokapání dýně
- 1 čajová lžička tahini
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 - 2 špetky mleté pálivé papriky
- 70 gramů neperlivé minerální vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 605 kJ / 144 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Sacharidy
- 8.1 g
- Tuk
- 13.2 g
- Vláknina
- 2.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Květáková kari polévka
45 Min
Pohankové krekry s černuchou
1h
Gratinovaná dýně s mrkví
50 Min
Mrkvové pesto s vlašskými ořechy
10 Min
Okurková raita s mátou
25 Min
Fazolový burger (veganský)
1h 20 min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Halloweenské houstičky
3sa 20 dk
Proteinový tvarohový chléb se semínky fenyklu a koriandru
1h 20 min
Chilli con soya
45 Min
Dip z červené řepy
15 Min
Žampiónová paštika s čerstvým tymiánem
3 Std. 50 Min