Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kousky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 3 větvičky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 1 stroužek česneku
- 10 lístků čerstvé máty
- 100 gramů olivového oleje, plus na pokapání dýně
- 1 čajová lžička tahini
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 - 2 špetky mleté pálivé papriky
- 70 gramů neperlivé minerální vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 605 kJ / 144 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Sacharidy
- 8.1 g
- Tuk
- 13.2 g
- Vláknina
- 2.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dýňová polévka
45min
Čočkovo-dýňová polévka
1u.
Makovo-banánová zmrzlina
4 Std. 30 Min
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50 Min
Hummus z červené řepy
10 Min
Celerový salát s rozinkami a vlašskými ořechy
1sa 15 dk
Mandlovo-pistáciový puding
1h 20min
Pastináková polévka s dýní a jablky
45min
Pohankovo-datlové kuličky
24h 20 min
Karobovo-švestková pomazánka
30 dk
RAW pomazánka z pekanových ořechů
5min
Rukolové pesto
5min