Zařízení & příslušenství
Dýňový hummus
Příprava 15min.
Celkový 1hod.
8 porcí
Suroviny
-
500 gramů dýně hokkaidó bez semínek, na kousky
-
½ čajové lžičky soli
-
1 špetka mletého černého pepře
-
3 větvičky čerstvého tymiánu jen lístky
-
1 stroužek česneku
-
10 lístků čerstvé máty
-
100 gramů olivového oleje plus na pokapání dýně
-
1 čajová lžička tahini
-
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
-
1 - 2 špetky mleté pálivé papriky
-
70 gramů neperlivé minerální vody
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
1.5 g
Kalorie
605 kJ /
144 kcal
Tuk
13.2 g
Vláknina
2.9 g
Sacharidy
8.1 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Recepty roku 2019
13 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45min
Omeleta z kokosové mouky
20min
Mrkvové pesto s vlašskými ořechy
10min
Hummus s medvědím česnekem
15min
Makovo-banánová zmrzlina
4h 30min
Mrkvové pesto
30min
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50min
Kokosové máslo
5min
Alternativa smetany na bázi kešu
6h
Špaldový koláč s rebarborou a zázvorem
1h 20min
Hummus z červené řepy
10min
Sezamový med
10min