Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kousky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 3 větvičky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 1 stroužek česneku
- 10 lístků čerstvé máty
- 100 gramů olivového oleje, plus na pokapání dýně
- 1 čajová lžička tahini
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 - 2 špetky mleté pálivé papriky
- 70 gramů neperlivé minerální vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 605 kJ / 144 kcal
- Protein
- 1.5 g
- Sacharidy
- 8.1 g
- Tuk
- 13.2 g
- Vláknina
- 2.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fíková pomazánka s lískovými oříšky
20 min.
Hummus s medvědím česnekem
15 Min
Hummus
5 Min
Kořeněná dýňová granola (bez cukru)
2h 25min
Sezamové pesto
10 Min
Artyčokový dip s tofu
10 Min
Hummus z červené řepy
10 Min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 Min
RAW papriky plněné směsí zeleniny a semínek
5 Min
Avokádovo-hráškový hummus
30 Min
Hummus s pečenou paprikou
5 Min
Celozrnná rýže s limetkou a pestem
45 Min