Zařízení & příslušenství
Pikantní lilek s cizrnou a kuřecím masem
Příprava 10min.
Celkový 30min.
3 porce
Suroviny
-
200 gramů lilku na kostky (1,5 cm)
-
1 polévková lžíce sušeného oregana
-
100 gramů pórku, na kousky100 gramů cibule napůl
-
2 stroužky česneku
-
10 gramů čerstvého zázvoru na plátky (2 mm)
-
30 gramů olivového oleje plus navíc 1 polévková lžíce na pokapání
-
250 gramů kuřecích prsou na proužky (1 cm)
-
½ čajové lžičky soli plus navíc na dochucení
-
3 - 5 špetek kurkumy
-
1 čajová lžička garam masaly
-
¼ čajové lžičky chilli vloček
-
1 polévková lžíce hladké mouky
-
15 - 20 gramů rajčatového protlaku
-
200 gramů zeleninového vývaru (viz Tip)
-
250 - 260 gramů konzervované bílé cizrny (1 plechovka), scezené
-
150 gramů bílého jogurtu, high protein
-
3 - 5 špetek mletého černého pepře
-
čerstvý koriandr nahrubo nasekaný, na ozdobu
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
1020.3 mg
Protein
32 g
Kalorie
1851.7 kJ /
442.6 kcal
Tuk
19.6 g
Vláknina
9.6 g
Nasycený tuk
3.2 g
Sacharidy
36 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Pro ženy 50+
5 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Spirulinová rýže s černými fazolemi a špenátem
Žádné hodnocení
Špaldový salát
20min.
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45min.
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min.
Vepřová panenka na korejský způsob s rýžovým salátem
40min.
Veganské lilkové massaman kari
50min.
Veganská polévka z hlívy ústřičné
40min.
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30min.
Low carb květákovo-kuřecí kari
45min.
Mexický quinoa salát
30min.
Thajská tomyum zoodle polévka
45min.
Žitné bulky
12hod.