Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Waldstaudenroggen-Sauerteig
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 80 g Wasser, lauwarm (37°C)
- 220 g Waldstaudenroggen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Wasser
Quellstück
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 25 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 40 g Sonnenblumenkerne
- 40 g Kürbiskerne
- 200 g Wasser
Hauptteig
- 1 EL Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 210 g Waldstaudenroggen-Vollkornmehl (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL Fenchelsamen, ganz
- 1 TL Schabzigerklee, gemahlen
- 15 g Honig
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 11001 kJ / 2694 kcal
- Protein
- 86 g
- Sacharidy
- 403 g
- Tuk
- 58 g
- Vláknina
- 79.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Wachauer Laberl
15h 20min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16hod. 40min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Bauernbrot
16小时 15 分钟
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Buttermilchbrot
18 Std.