Kompatibilní verze
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 pieces dried soy bean curd, cut into pieces (3 cm - see Tip)
- warm water, for soaking
- 50 g vermicelli noodles, cut into lengths (approx.10 cm)
- 150 - 200 g firm tofu, cut into slices (1 cm)
- 150 - 200 g tempeh, cut into slices (1 cm)
- 30 g vegetable oil, plus extra for shallow frying
- 4 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 20 g small dried anchovies, rinsed (see Tip)
- 100 g coconut milk
- 100 g water
- 20 g tamarind paste
- 2 - 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 2 - 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 50 g carrot, cut into julienne
- 50 g potato, cut into julienne
- 200 g green beans, sliced diagonally
- 150 g medium raw prawns, peeled
- ½ tsp salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312.9 kJ / 550.7 kcal
- Protein
- 31.2 g
- Sacharidy
- 24.3 g
- Tuk
- 34.7 g
- Nasycený tuk
- 7.6 g
- Vláknina
- 10.9 g
- Sodík
- 1208.4 mg
Alternativní recepty
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Nasi tomato (tomato rice)
40 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Char Kway Teow
15 Min
Mee Goreng Mamak
15 Min