Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
TM6 TM5 TM31

Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)

3.7 (9 hodnocení)

Suroviny

  • 3 pieces dried soy bean curd, cut into pieces (3 cm - see Tip)
  • warm water, for soaking
  • 50 g vermicelli noodles, cut into lengths (approx.10 cm)
  • 150 - 200 g firm tofu, cut into slices (1 cm)
  • 150 - 200 g tempeh, cut into slices (1 cm)
  • 30 g vegetable oil, plus extra for shallow frying
  • 4 garlic cloves
  • 100 g brown onion, cut into quarters
  • 20 g small dried anchovies, rinsed (see Tip)
  • 100 g coconut milk
  • 100 g water
  • 20 g tamarind paste
  • 2 - 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
  • 2 - 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
  • 50 g carrot, cut into julienne
  • 50 g potato, cut into julienne
  • 200 g green beans, sliced diagonally
  • 150 g medium raw prawns, peeled
  • ½ tsp salt

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
2312.9 kJ / 550.7 kcal
Protein
31.2 g
Sacharidy
24.3 g
Tuk
34.7 g
Nasycený tuk
7.6 g
Vláknina
10.9 g
Sodík
1208.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty