Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 110 g Wasser
- 60 g Milch
- 30 g frische Germ
- 200 g Rohrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 560 g Weizenmehl, glatt, Type 700
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter
- 10 g Rum
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Kakao
- 70 g Butterschmalz, in Stücken
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 52 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 8.2 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Nusspotize
2h 20min
Sacher-Gugls
1h 30 min
Omas Kärntner Reindling
2h 25min
Osterpinzen
2 Std. 50 Min
Topfengolatschen
50min
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Punschkrapferl
1h 5min
Kärntner Kasnudln
1 godz. 45 min
Brioche Kipferl
2 Std. 10 Min
Sonntags-Striezel
2h 15 min
Mini-Schaumrollen
1h 40 min