Zařízení & příslušenství
Pastináková polévka s dýní a jablky
Příprava 20min.
Celkový 45min.
6 porcí
Suroviny
-
20 gramů čerstvého zázvoru na tenké plátky
-
1 cibule (70 gramů), napůl
-
20 gramů olivového oleje
-
200 gramů dýně hokkaidó na kousky
-
300 gramů pastiňáku na kousky
-
150 gramů jablek bez jádřince, na čtvrtky
-
900 gramů vody
-
1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
-
1 čajová lžička soli
-
½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
¼ čajové lžičky bílého balsamica
-
1 špetka cukru
-
2 špetky mletého muškátového oříšku
-
5 snítek čerstvého tymiánu jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
-
6 čajových lžiček crème fraîche na ozdobu
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
2 g
Kalorie
479 kJ /
114 kcal
Tuk
6 g
Vláknina
2.5 g
Sacharidy
13 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Recepty roku 2019
13 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Dýňový hummus
1hod.
Polévka červená z řepy
35min.
Zmrzlina z gorgonzoly s karamelizovanými hruškami a ořechy
14hod. 15min.
Krémová cuketová polévka s mátou a cukrovým hráškem
35min.
Hráškové pesto s ricottou
10min.
Polévka z červených paprik a cuket
55min.
Polévka z červené řepy
40min.
Dýňovo-čočková polévka
45min.
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1hod. 10min.
Polévka z máslové dýně s kokosovým mlékem
30min.
Rajčatová krémová polévka
30min.
Cuketová krémová polévka
25min.