Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
- 1 cibule (70 gramů), napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů dýně hokkaidó, na kousky
- 300 gramů pastináku, na kousky
- 150 gramů jablek, bez jádřince, na čtvrtky
- 900 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky bílého balsamica
- 1 špetka cukru
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 5 snítek čerstvého tymiánu, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
- 6 čajových lžiček crème fraîche, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřestovo - mrkvové kari
35min
Polévka z červené řepy
40min
Dýňový hummus
1h
Polévka z bílých fazolí
35min
Rajčatovo-sýrové fondue s klobásou
Žádné hodnocení
Mrkvové pesto
30min
Studená hrášková polévka s bylinkovými ledovými kostkami
4 godz. 10 min
Cuketový krém s rybími plátky
40min
Fenyklová polévka se sýrem
35min
Polévka červená z řepy
35min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1h 10min
Polévka z červených paprik a cuket
55min