Pastináková polévka s dýní a jablky

Pastináková polévka s dýní a jablky

3.9 9 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 45min.
6 porcí

Suroviny

  • 20 gramů čerstvého zázvoru na tenké plátky
  • 1 cibule (70 gramů), napůl
  • 20 gramů olivového oleje
  • 200 gramů dýně hokkaidó na kousky
  • 300 gramů pastiňáku na kousky
  • 150 gramů jablek bez jádřince, na čtvrtky
  • 900 gramů vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
    1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • ¼ čajové lžičky bílého balsamica
  • 1 špetka cukru
  • 2 špetky mletého muškátového oříšku
  • 5 snítek čerstvého tymiánu jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
  • 6 čajových lžiček crème fraîche na ozdobu

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 2 g
Kalorie 479 kJ / 114 kcal
Tuk 6 g
Vláknina 2.5 g
Sacharidy 13 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...