Zařízení & příslušenství
Pastináková polévka s dýní a jablky
Příprava 20min.
Celkový 45min.
6 porcí
Suroviny
-
20 gramů čerstvého zázvoru na tenké plátky
-
1 cibule (70 gramů), napůl
-
20 gramů olivového oleje
-
200 gramů dýně hokkaidó na kousky
-
300 gramů pastiňáku na kousky
-
150 gramů jablek bez jádřince, na čtvrtky
-
900 gramů vody
-
1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
-
1 čajová lžička soli
-
½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
¼ čajové lžičky bílého balsamica
-
1 špetka cukru
-
2 špetky mletého muškátového oříšku
-
5 snítek čerstvého tymiánu jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
-
6 čajových lžiček crème fraîche na ozdobu
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
2 g
Kalorie
479 kJ /
114 kcal
Tuk
6 g
Vláknina
2.5 g
Sacharidy
13 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Recepty roku 2019
13 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Dýňový hummus
1hod.
Velikonoční zajíčci s ementálem
45min.
Waldorfský salát na čekankových listech
30min.
Salát romanesco
1hod. 45min.
Špaldová kaše s mrkví a zázvorem
15min.
Studená okurková polévka s bílým jogurtem a avokádem
40min.
Fenyklová polévka se sýrem
35min.
Polévka z mladých kopřiv
25min.
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45min.
Candát s polentou z čerstvé kukuřice
1hod. 5min.
Dýňovo-čočková polévka
45min.
Omáčka puttanesca
45min.