Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
- 1 cibule (70 gramů), napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů dýně hokkaidó, na kousky
- 300 gramů pastináku, na kousky
- 150 gramů jablek, bez jádřince, na čtvrtky
- 900 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky bílého balsamica
- 1 špetka cukru
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 5 snítek čerstvého tymiánu, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
- 6 čajových lžiček crème fraîche, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z odřezků ze zeleniny
50 min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40 min
Polévka z bílých fazolí
35 min
Treska v papilotě s celerovým pyré
45 min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25min
Jáhlové vafle s dipem ze sušených rajčat a rukolou
50 min
Kuřecí polévka s kukuřicí a brokolicové terinky
1h 25 min
Zeleninová polévka a vejce v kokotce se špenátem
1h
Polníčková krémová polévka a brokolice s olivovou omáčkou
45 min
Závitky z tresky a lososa s česnekovou omáčkou
Žádné hodnocení
Polenta s čedarem
15 Min
Pyré z mrkve, dýně a zázvoru
25min