Pastináková polévka s dýní a jablky
TM5 TM31 TM6

Pastináková polévka s dýní a jablky

4.0 (8 hodnocení)

Suroviny

  • 20 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
  • 1 cibule (70 gramů), napůl
  • 20 gramů olivového oleje
  • 200 gramů dýně hokkaidó, na kousky
  • 300 gramů pastináku, na kousky
  • 150 gramů jablek, bez jádřince, na čtvrtky
  • 900 gramů vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
    nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • ¼ čajové lžičky bílého balsamica
  • 1 špetka cukru
  • 2 špetky mletého muškátového oříšku
  • 5 snítek čerstvého tymiánu, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
  • 6 čajových lžiček crème fraîche, na ozdobu

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
479 kJ / 114 kcal
Protein
2 g
Sacharidy
13 g
Tuk
6 g
Vláknina
2.5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty