Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
- 1 cibule (70 gramů), napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů dýně hokkaidó, na kousky
- 300 gramů pastináku, na kousky
- 150 gramů jablek, bez jádřince, na čtvrtky
- 900 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky bílého balsamica
- 1 špetka cukru
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 5 snítek čerstvého tymiánu, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
- 6 čajových lžiček crème fraîche, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40min
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35min
Pohankové krekry s černuchou
1h
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1h 10min
Zeleninová polévka a vejce v kokotce se špenátem
1h
Hedvábné brokolicové pyré
30min
Mrkvové RAW špagety s avokádovým pestem
15 Min
Lehký bramborový salát s jablky a koprem
1h
Polévka z červené řepy
40min
Ruský salát z červené řepy
1h 10min
Mrkvové pyré s olivovým olejem
35min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35min