
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 vrchovaté čajové lžičky kmínu, celého (10 gramů)
- 4 vrchovaté čajové lžičky koriandrových semínek (10 gramů)
- 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
- 30 gramů koriandru, čerstvého
- 50 gramů kokosové dužiny, čerstvé, oloupané, na kousky (2-3 cm) (volitelně)
- 80 gramů másla, na kousky
- 300 gramů cibule, na kousky
- 2 stroužky česneku
- ½ - ¾ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- 1000 - 1200 gramů dýně, bez semínek, se slupkou, na 8 kousků
- 300 gramů čočky, hnědé, zelené nebo čočky Puy
- 1000 gramů vody
- 250 - 300 gramů pečených červených paprik, konzervovaných, na kostky (1-2 cm)
- 130 gramů Crème fraîche (volitelně)
- koriandr, čerstvý, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 10.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Extra výživná vegetariánská polévka
30min
Indický čočkový dahl
30min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Fazole po bretaňsku
35min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40min
Dal makhani
13hod. 20min
Palak Paneer
45min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45min
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50min
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1hod.
RAW papriky plněné směsí zeleniny a semínek
5min