Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 vrchovaté čajové lžičky kmínu, celého (10 gramů)
- 4 vrchovaté čajové lžičky koriandrových semínek (10 gramů)
- 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
- 30 gramů koriandru, čerstvého
-
50
gramů kokosové dužiny, čerstvé, oloupané, na kousky (2-3 cm)
(volitelně)
nebo 3 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného kokosu, čerstvého (15 gramů) (volitelně) - 80 gramů másla, na kousky
- 300 gramů cibule, na kousky
- 2 stroužky česneku
-
½ - ¾
čajové lžičky mletého kajenského pepře
nebo 1 - 2 zelené chilli, čerstvé (6-8 cm dlouhé), bez semínek -
1000 - 1200
gramů dýně, bez semínek, se slupkou, na 8 kousků
nebo 1000 - 1200 gramů máslové dýně, bez semínek, se slupkou, na 8 kousků - 300 gramů čočky, hnědé, zelené nebo čočky Puy
- 1000 gramů vody
- 250 - 300 gramů pečených červených paprik, konzervovaných, na kostky (1-2 cm)
- 130 gramů crème fraîche (volitelně)
- koriandr, čerstvý, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 10.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cizrnové kuličky s dýní
25 dk
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 dk
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 min
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
16h 20min
Gratinovaná dýně s mrkví
50 dk
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 dk
Těstoviny s pálivou mrkvovou omáčkou s kešu
20 dk
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Čočkovo-dýňový guláš
1 godz.
Indický čočkový dahl
30 dk
Čočkovo-dýňová polévka
1 godz.