Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Majonéza
- 170 gramů slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 20 gramů citrónové šťávy
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- 2 čajové lžičky hořčice
- 70 gramů nakládaných okurek, napůl
- 8 - 12 nakládaných kaparů (volitelně)
Ruský salát
- 700 gramů vody
- 20 gramů octa
- 1 polévková lžíce soli
- 300 gramů zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
- 400 gramů brambor, salátových, na kostičky (1 cm)
- 300 gramů mrkve, na kostičky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborové placky s česnekovým dipem
1 Std.
Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše
1h 30min
Hrášková kaše
13min
Orientální bramborový salát
2h
Mořský vlk s kadeřávkem a bílými fazolemi
30 min
Fondue se sýrem s modrou plísní, hruškami a grissini
Žádné hodnocení
Špaldové rizoto s liškami
30 min
Těstovinová rolka plněná směsí mletého masa a zeleniny s rajčatovou omáčkou
1h 30min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2h
Vánoční bramborový salát
45 min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1h 30min
Šťavnatý vídeňský guláš
1 Std.