Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů quinoy (v suchém stavu)
- 20 gramů ovesných vloček
- 50 gramů slunečnicových semínek
- 3 vejce
- 200 gramů řeckého jogurtu
- 2 čajové lžičky soli
- 70 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů vody
- 1 čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky římského kmínu, mletého
- 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
- 50 - 70 gramů zeleninové směsi, např. okurka, paprika, ředkvičky, rukola, na proužky (cca 5 mm)
- 2 - 3 stonky čerstvé bazalky, jen lístky, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 772 kJ / 184 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Šunkovo-sýrové quinoa muffiny
55min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Palačinky se žampióny a sójovou smetanou (bez laktózy)
2u. 5min
Palak Paneer
45min
Salát s quinou a granátovým jablkem
40min
Jambalaya z quinoy
35min
Brokolice s cizrnou v ořechové omáčce
1h
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40min
Vegetariánské chilli
1h 5min
Fazolový burger (veganský)
1h 20min
Cuketový bowl s tofu
40min
Musaka z červené čočky
2u. 20min