Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 coquilles Saint-Jacques entières
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
-
20
g de galanga (voir "Conseil(s)")
nebo 20 g de gingembre frais - 5 feuilles de kaffir fraîches (voir "Conseil(s)")
- 30 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 10 g de sucre en poudre
- 2 tiges de citronnelle fraîche, coupées en tronçons (5 cm)
-
200
g de morilles fraîches
nebo 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre - 10 g de jus de citron vert
- ½ c. à café de sel
- 1100 g d'eau
- 1 bouquet de coriandre fraîche, ciselé
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 464 kJ / 110.5 kcal
- Protein
- 12.2 g
- Sacharidy
- 10.8 g
- Tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 2.5 g
Alternativní recepty
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1hod. 5min
Nage de saint-jacques
1 Std. 20 Min
Bouchées de poisson amok, sauce coco
50min
Pavé d'espadon et crudités à la thaïe
1h 35min
Pressé de raie
14h
Fondue de lotte au curcuma
35min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 godz. 30 min
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35min
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35min
Coquille Saint-Jacques à l'estragon
45 min
Vapeur de lotte et d'asperges à la bisque de langoustine
55min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 godz. 15 min