Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 coquilles Saint-Jacques entières
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
-
20
g de galanga (voir "Conseil(s)")
nebo 20 g de gingembre frais - 5 feuilles de kaffir fraîches (voir "Conseil(s)")
- 30 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 10 g de sucre en poudre
- 2 tiges de citronnelle fraîche, coupées en tronçons (5 cm)
-
200
g de morilles fraîches
nebo 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre - 10 g de jus de citron vert
- ½ c. à café de sel
- 1100 g d'eau
- 1 bouquet de coriandre fraîche, ciselé
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 464 kJ / 110.5 kcal
- Protein
- 12.2 g
- Sacharidy
- 10.8 g
- Tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 2.5 g
Alternativní recepty
Nage de saint-jacques
1 Std. 20 Min
Bouillon asiatique au poisson
35 min
Amok (Papillote de poisson)
1h 30min
Sabayon de fruits exotiques
30 min
Langoustines à la vapeur de gingembre
1 Std. 15 Min
Tempuras de légumes et crevettes
25 min
Barbue au beurre d'orange et de sauge
1h 30min
Mijoté de lotte aux épices
50 min
Bar façon thaïe
35 min
Haddock fumé, betterave et crème d'avocat-coco, chips de lard fumé
40 min
Tartare de bar
10 Min
Flétan à la chinoise
30 min