Kompatibilní verze
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Sacharidy
- 18.6 g
- Tuk
- 2.5 g
- Nasycený tuk
- 0.3 g
- Vláknina
- 6.8 g
- Sodík
- 1369.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Goi muc (squid salad)
45 Min
Chao qing cai (Chinese greens)
10min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Spiced coriander prawns
25 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Steamed Chinese greens
30 min
Warm wasabi potato salad
30 min
Sicilian prawn salad
40 Min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50 min
Blue cheese tofu dressing
5 min