Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g brown onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
-
500
g ripe tomato, cut into pieces
nebo 500 g canned tomatoes - 15 g tomato paste
- 370 g mixed vegetables (e.g. carrots, leek, celery stalks), cut into slices (1 cm)
- 1 tbsp ground sweet paprika
- 1 tsp salt, plus extra for the squid
- 1 pinch freshly ground pepper, plus extra for the squid
-
350
g dried black-eyed beans, soaked for at least 4 hours (see Tips)
nebo 350 g dried green lentils, rinsed and drained - 350 g water
- 1 heaped tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
-
1000
g whole baby squid, cleaned, fresh or thawed
nebo 1000 g raw squid rings, fresh or thawed - 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. 1/2 lemon) (volitelně)
- fresh coriander, cut into pieces (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Protein
- 32 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 11.5 g
Alternativní recepty
Hearty seven vegetable soup
30 min
Yoghurt dressing
10min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1 godz. 45 min
Puy Lentil Dip
45 min
Wakame gomasio
20 min
Quick prawn stir-fry
20 min
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Date and pistachio truffles (Bethith)
45 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 min