Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Le biscuit pain d'épices (la veille)
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 55 g de farine de blé
- 2 c. à café de quatre-épices
- 2 blancs d'œufs
La mousse clémentine (la veille)
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 60 g de sucre glace maison
- 6 clémentines (300 g env.)
- 60 g de sucre en poudre
- 2 g d'agar-agar
- 1 pincée de vanille en poudre
- 3 jaunes d'œufs
Le glaçage au chocolat (le jour même)
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao
- 20 g d'huile de tournesol
- 500 g d'eau
Le dressage (le jour même)
- 1 clémentine, en quartiers
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1792.2 kJ / 429.2 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Sacharidy
- 44.1 g
- Tuk
- 23.6 g
- Vláknina
- 3.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bûche poire-caramel
9h 15min
Bûche aux épices façon tatin
1h 15min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4小时 15 分钟
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Bûche soyeuse enneigée
4 Std. 35 Min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Sphère chocolat-mandarine
12h
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Biscuits pain d'épices
45 min
Forêt-noire
2h 30min