Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 50 g bułki tartej, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
- 500 g wody
- 250 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 jajko
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- olej rzepakowy, ilość do smażenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1625.5 kJ / 388.2 kcal
- Protein
- 19.8 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 Std.
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 Std. 20 Min
Kotlety z jajek
1 Std.
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 Std. 20 Min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 Std.
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min