Zařízení & příslušenství
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Příprava 15min.
Celkový 1hod. 5min.
6 portions
Suroviny
Lamb burgers
-
fine burghul (see Tips)70 g
-
water for soaking
-
lemon zest only, no white pith1
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
eschalots (approx. 80 g)2
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil20 g
-
lamb mince500 g
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Harissa yoghurt dressing
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
lemon juice20 g
-
Greek-style natural yoghurt200 g
-
harissa paste (see Tips)1 tbsp
-
salt½ tsp
Cooking and assembly
-
oil for brushing
-
round bread rolls cut into halves lengthways and toasted6
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 portion
Sodík
1041.1 mg
Protein
27.5 g
Kalorie
1855.9 kJ /
441.9 kcal
Tuk
16.4 g
Vláknina
4.5 g
Nasycený tuk
4.2 g
Sacharidy
43.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Barbecue
102 recepty/-ů
Austrálie a Nový Zéland
Austrálie a Nový Zéland
Mohlo by se vám také líbit...
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1hod. 50min.
Lamb with pumpkin and lentils
50min.
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35min.
Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle
35min.
Sticky chicken
24hod. 35min.
Warm satay chicken salad
55min.
Spiced lamb pie
40min.
Asian nachos
40min.
Lamb kleftiko
4hod.
San choy bau (Matt Sinclair)
30min.
Chicken meatballs with coconut rice
35min.
Cajun chicken schnitzel and slaw
45min.