Kompatibilní verze
Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vepřová panenka, celerové pyré a zelenina
- 2 šalotky, napůl (cca 30 gramů)
- 400 gramů celeru, na kousky
- 500 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 250 gramů vepřové panenky, odblaněné
- ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 špetky pepře černého, mletého
- paprika, pálivá
-
200
gramů mrkve, na kolečka (2-3 mm)
nebo 200 gramů pórku, na kolečka (0,5-1 cm) - 50 gramů zakysané smetany
- 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
Kaparovo-citrónová omáčka
- 1 stroužek česneku
- 10 gramů oleje
- 50 gramů zakysané smetany
- 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
- 1 vrchovatá čajová lžička škrobu
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře černého, mletého
- 2 čajové lžičky kaparů, nakládaných, okapaných
- 4 stonky čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 11.7 g
Alternativní recepty
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30 min
Špagety s mletým masem a špenátem
30 min
Hedvábné brokolicové pyré
30 min
Paprika a pórek s balzamikem
30 min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40 min
Losos s mangovou omáčkou, fazolovými lusky a mrkví
1h
Krůtí nudličky s kedlubnou, bramborami a kerblíkovou omáčkou
50 min
Soté se žampiony, cuketou a sušenou šunkou
25 min
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1u. 50min
Vepřová panenka s černou pepřovou omáčkou
40 min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1h
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45 min