Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
TM6 TM5

Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou

4.4 ( 41 hodnocení )

Suroviny

Vepřová panenka, celerové pyré a zelenina

  • 2 šalotky napůl (cca 30 gramů)
  • 400 gramů celeru na kousky
  • 500 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 kostka zeleninového bujónu
  • 250 gramů vepřové panenky odblaněné
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 - 3 špetky pepře černého, mletého
  • paprika, pálivá
  • 200 gramů mrkve na kolečka (2-3 mm)
    nebo 200 gramů pórku na kolečka (0,5-1 cm)
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku

Kaparovo-citrónová omáčka

  • 1 stroužek česneku
  • 10 gramů oleje
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
  • 1 vrchovatá čajová lžička škrobu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře černého, mletého
  • 2 čajové lžičky kaparů, nakládaných okapaných
  • 4 stonky čerstvé petržele nasekané

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
352 kcal / 1472 kJ
Protein
35 g
Tuk
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
11.7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty