Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou

Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou

4.4 41 hodnocení
Příprava 15min.
Celkový 40min.
2 porce

Suroviny

Vepřová panenka, celerové pyré a zelenina
  • 2 šalotky napůl (cca 30 gramů)
  • 400 gramů celeru na kousky
  • 500 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    1 kostka zeleninového bujónu
  • 250 gramů vepřové panenky odblaněné
  • sůl
  • pepř černý, mletý
  • paprika, pálivá
  • 200 gramů mrkve na kolečka (2-3 mm)
    200 gramů pórku, na kolečka (2-3 mm)
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 - 3 špetky pepře černého, mletého
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
Kaparovo-citrónová omáčka
  • 1 stroužek česneku
  • 10 gramů oleje
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
  • 1 vrchovatá čajová lžička škrobu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře černého, mletého
  • 2 čajové lžičky kaparů, nakládaných okapaných
  • 4 stonky čerstvé petržele nasekané

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie 352 kcal / 1472 kJ
Protein 35 g
Tuk 14 g
Sacharidy 15 g
Vláknina 11.7 g

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...