
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů mandlí, pražených, nesolených
- 3 snítky čerstvého koriandru
- ½ čajové lžičky kari
- 800 gramů cukety (viz Tip)
- sůl podle chuti
- 540 gramů vody
- 50 gramů sójové omáčky
- 1 ½ čajové lžičky kořenicí pasty sambal oelek
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 40 gramů sezamového oleje
- 200 gramů mrkve na proužky (4 cm)
- 200 gramů červené papriky na proužky (4 cm)
- 20 gramů oleje na smažení
- 300 gramů uzeného tofu na kostky (2 cm)
- 25 gramů kukuřičného škrobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 421 kcal / 1765 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 30 g
- Sacharidy
- 17 g
- Vláknina
- 7.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1hod. 35min
Pečené fazole
1hod. 25min
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Rizoto z divoké rýže a quinoy s brokolicí
55min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min
Vegetariánské chilli
1hod. 5min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Lilkové ragú s cizrnou
45min