Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kapustové rolky
-
250
gramů jáhel
nebo 250 gramů pšenice bulgur - 1200 gramů vody
- 6 - 12 kapustových listů (6 velkých nebo 12 malých listů)
- 180 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 200 gramů čerstvých hub (např. žampióny, lesní houby, shiitake), na kousky
- 20 gramů másla
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ - ¾ čajové lžičky pepře černého, mletého
Omáčka
- 30 gramů másla
- 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
- ½ - ¾ čajové lžičky soli
- ¼ - ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jáhlová polévka se zeleninou
35 Min
Bezlepkový chléb se sušenými rajčaty
2 godz.
Jáhlové vafle s dipem ze sušených rajčat a rukolou
50 Min
Krémová polenta s pórkem
1 Std. 5 Min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 godz.
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50 Min
Houbovo-cizrnová směs
9h
Bramborovo mandlové placky s fazolemi a rajčatovou omáčkou
50 Min
Cizrnové kuličky s dýní
25min
Cuketa s paprikovo masovou náplní, mrkvovou rýží a sýrovou omáčkou
1 godz.
Mrkvovo-bulgurová směs se žampiónovou omeletou
25min
Ratatouille
40 min