Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spätzleteig
- 550 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- 5 Eier
- 200 g Wasser
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
- 900 g Wasser und mehr zum Garen und Abschrecken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Karotten, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g pflanzliches Öl
- 100 g Lauch, in dünnen Ringen (5 mm)
- 120 g Speck, geräuchert, gewürfelt
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
nebo 1 Gemüsebouillonwürfel - 20 g Tomatenpurée
- 1 TL Zucker
- 8 Wienerli
- 40 g Butter
- 30 g Essig
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5208 kJ / 1244 kcal
- Protein
- 56 g
- Sacharidy
- 131 g
- Tuk
- 54 g
- Vláknina
- 17 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dampfnudeln mit Kirschen
1h 50 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Pfannkuchen für jeden Tag
20min
Griessklösschen (Suppeneinlage)
25min
Apfelküchlein
45 min
Semmelknödel mit Lauch-Pilz-Ragout
45 min
Kartoffelsalat Badische Art
6klst
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min