Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spätzleteig
- 550 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- 5 Eier
- 200 g Wasser
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
- 900 g Wasser und mehr zum Garen und Abschrecken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Karotten, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g pflanzliches Öl
- 100 g Lauch, in dünnen Ringen (5 mm)
- 120 g Speck, geräuchert, gewürfelt
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
nebo 1 Gemüsebouillonwürfel - 20 g Tomatenpurée
- 1 TL Zucker
- 8 Wienerli
- 40 g Butter
- 30 g Essig
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5208 kJ / 1244 kcal
- Protein
- 56 g
- Sacharidy
- 131 g
- Tuk
- 54 g
- Vláknina
- 17 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Linzer-Spitzbuben
3h 15 min
Dampfnudeln mit Kirschen
1h 50 min
Semmelknödel
50min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Spätzle
30min
Apfelküchlein
45min
Linzer Torte
1h
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Gaisburger Marsch
1h 10min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h