Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g salsa
- 400 g pão alentejano de véspera, s/ côdea cortado em cubos
- 10 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 300 g bacon em cubos
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 400 g cebola cortada em pedaços
- 300 g alho-francês cortado em pedaços
- 50 g aipo
- 200 g bolbo de funcho cortado em lâminas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pé de rosmaninho, só as folhas
- 450 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
nebo 1 cubo de caldo de galinha - 3 ovos
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1610 kJ / 385 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20 min
Queijo gratinado com batatas
1h
Salmão com salada de lentilhas, pimentos e abacate
2h
Quiche de tomate e azeitonas
1h
Miniquiches sem massa de curgete, cenoura e pimento
40min
Tarte de cebola e azeitona
50min
Piza na frigideira com fiambre, queijo e cogumelos
35 Min
Quiche de espinafres e bacon
1h 20 min
Gratinado de legumes
1h
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50min
Tarte de couve-flor e queijo
50min
Legumes no forno com molho de queijo e ervas
1h