
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů jehněčího mletého masa
- 200 gramů slaniny mleté (viz Tip)
- 1 vepřové střívko (1,5 m dlouhé)
- 130 gramů ledových kostek
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 vrchovatá čajová lžička soli
- 1 vrchovatá čajová lžička hořčice
- ¾ čajové lžičky granulovaného česneku
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 snítka čerstvého tymiánu jen lístky
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu jen jehličky
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 385 kcal / 1611 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 39 g
- Sacharidy
- 0 g
- Vláknina
- 0.1 g
Alternativní recepty
Polenta s čedarem
15min
Shot Bounty®
Žádné hodnocení
Karamelový puding
10min
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min
Morkové knedlíčky Anuše Kejřové
25min
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1hod. 25min
Kompot a lá staré časy
40min
Soljanka z DDR
1hod. 30min
Šťavnatý vídeňský guláš
1hod.
Vanilkové dortíky s malinovým džemem
1hod.
Pikantní sicilské špagety
30min
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30min