Velikonoční ovečka s mákem a povidly

Velikonoční ovečka s mákem a povidly

4.3 7 hodnocení
Příprava 40min.
Celkový 2hod. 15min.
24 porcí

Suroviny

Kynuté těsto
  • 15 gramů rumu
  • 230 gramů mléka
  • 90 gramů másla na kousky
  • 50 gramů krupicového cukru
  • 10 gramů vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička medu
  • 25 gramů čerstvého droždí
  • 500 gramů polohrubé mouky plus na pomoučnění
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 žloutek
  • 2 čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
Maková náplň a dokončení
  • 160 gramů máku
  • 50 gramů cukru
  • 80 gramů mléka
  • 30 gramů másla na kousky
  • 15 gramů rumu
  • 40 gramů švestkových povidel
  • 1 ½ čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
  • 1 vejce rozšlehané
  • 3 rozinky

Obtížnost

obtížné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 5 g
Kalorie 766 kJ / 183 kcal
Tuk 8 g
Vláknina 3 g
Sacharidy 22 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...