Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 15 gramů rumu
- 230 gramů mléka
- 90 gramů másla, na kousky
- 50 gramů krupicového cukru
- 10 gramů vanilkového cukru
- 1 čajová lžička medu
- 25 gramů čerstvého droždí
- 500 gramů polohrubé mouky, plus na pomoučnění
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 žloutek
- 2 čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
Maková náplň a dokončení
- 160 gramů máku
- 50 gramů cukru
- 80 gramů mléka
- 30 gramů másla, na kousky
- 15 gramů rumu
- 40 gramů švestkových povidel
- 1 ½ čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- 1 vejce, rozšlehané
- 3 rozinky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Beránek z kynutého těsta
1sa 30 dk
Rybízový koláč
2h 5min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1sa
Makovo-jablečný koláč
1sa 40 dk
Koblihy
1sa 30 dk
Vánočka
1sa 30 dk
Borůvkové knedlíky
1sa 40 dk
Vláčný kořeněný perník se zlatým sirupem
1sa
Ovocné knedlíky na páře
1sa 40 dk
Moravské koláče
3h
Kynutý knedlík s makovou náplní (Germknödel)
1sa 30 dk
Povidlové buchty
2h 10min