Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 15 gramů rumu
- 230 gramů mléka
- 90 gramů másla, na kousky
- 50 gramů krupicového cukru
- 10 gramů vanilkového cukru
- 1 čajová lžička medu
- 25 gramů čerstvého droždí
- 500 gramů polohrubé mouky, plus na pomoučnění
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 žloutek
- 2 čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
Maková náplň a dokončení
- 160 gramů máku
- 50 gramů cukru
- 80 gramů mléka
- 30 gramů másla, na kousky
- 15 gramů rumu
- 40 gramů švestkových povidel
- 1 ½ čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- 1 vejce, rozšlehané
- 3 rozinky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Trojbarevné cupcaky
2h
Vánoční (adventní) věnec 2016
1h
Čokoládový dort
40 min
Muffiny s malinami a bílou čokoládou
45 min
Loupáky s mákem
1h 30 min
RAW jablečné koláčky s makovou náplní
10 Min
Krémová pomazánka s hořkou čokoládou
1h 10 min
Beránek z kynutého těsta
1h 30 min
Velký novoroční preclík
1h 30 min
Makový závin
1h 50min
Povidlové buchty
2h 10min
Moravské koláče
3h