Zařízení & příslušenství
Velikonoční ovečka s mákem a povidly
Příprava 40min.
Celkový 2hod. 15min.
24 porcí
Suroviny
Kynuté těsto
-
15 gramů rumu
-
230 gramů mléka
-
90 gramů másla na kousky
-
50 gramů krupicového cukru
-
10 gramů vanilkového cukru
-
1 čajová lžička medu
-
25 gramů čerstvého droždí
-
500 gramů polohrubé mouky plus na pomoučnění
-
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
-
1 žloutek
-
2 čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
Maková náplň a dokončení
-
160 gramů máku
-
50 gramů cukru
-
80 gramů mléka
-
30 gramů másla na kousky
-
15 gramů rumu
-
40 gramů švestkových povidel
-
1 ½ čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
-
1 vejce rozšlehané
-
3 rozinky
Obtížnost
obtížné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
5 g
Kalorie
766 kJ /
183 kcal
Tuk
8 g
Vláknina
3 g
Sacharidy
22 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční menu
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Bramborové knedlíky se špenátem
1hod. 40min.
Cizrnová mouka
45min.
Beránek z kynutého těsta
1hod. 30min.
Tvarohový závin s pudingem
1hod. 20min.
Vánoční koláč se sušeným ovocem a mandlemi
2hod. 30min.
Čokoládový dort
13hod. 45min.
Donuty s čokoládovou polevou
4hod. 25min.
Muffiny mrkváče pro každé školáče
55min.
Vánočka
1hod. 30min.
Tvarohové řezy s čokoládou
2hod. 40min.
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1hod. 15min.
Lívanečky s jablky
40min.