Kompatibilní verze
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zálivka
- 140 gramů extra panenského olivového oleje
- 40 - 50 gramů bílého vinného octa
- 30 gramů citrónové šťávy
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 15 gramů javorového sirupu
- 2 čajové lžičky sušené bazalky
- ½ čajové lžičky soli, podle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
Loupání řepy a carpaccio
- 1800 gramů vody
- 800 gramů červené řepy, neoloupané (o velikosti cca 5 cm, viz Tip)
-
2
balíčky burraty (250 gramů), na kousky
nebo 2 balíčky mozzarelly (250 gramů), na kousky - rukola, na ozdobu
- 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka
-
2
polévkové lžíce pekanových ořechů, nasekaných
nebo 2 polévkové lžíce vlašských ořechů, nasekaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Protein
- 8.2 g
- Sacharidy
- 12.1 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 6.5 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 418.1 mg
Alternativní recepty
Zelené fazolky s tymiánem
1 Std. 10 Min
Salát pro tvorbu kolagenu
40min
Jahodové tiramisu s pistáciemi
3 Std.
Nepečený dort s jahodami
6h 30min
Vejce obarvená nazeleno
55 min
Kakaový chia puding
35min
Polévka z kopřiv
40min
Tiramisu s rybízem, jahodami a marshmallow
5 Std. 30 Min
Dušená rebarbora s tvarohovým krémem
25 Min
Kroupy se žampióny
55 min
Vločková kaše
30min
Jablečný crumble s ořechy
25 Min