Zařízení & příslušenství
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
Příprava 15min.
Celkový 1hod. 30min.
8 porcí
Suroviny
Zálivka
-
140 gramů extra panenského olivového oleje
-
40 - 50 gramů bílého vinného octa
-
30 gramů citrónové šťávy
-
1 čajová lžička dijonské hořčice
-
15 gramů javorového sirupu
-
2 čajové lžičky sušené bazalky
-
½ čajové lžičky soli podle chuti
-
¼ čajové lžičky mletého černého pepře podle chuti
Loupání řepy a carpaccio
-
1800 gramů vody
-
800 gramů červené řepy neoloupané (o velikosti cca 5 cm, viz Tip)
-
2 balíčky mozzarelly, (250 gramů), na kousky2 balíčky burraty (250 gramů), na kousky
-
rukola na ozdobu
-
2 polévkové lžíce semínek granátového jablka (volitelně)
-
2 polévkové lžíce vlašských ořechů, nasekaných2 polévkové lžíce pekanových ořechů (volitelně) nasekaných
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
418.1 mg
Protein
8.2 g
Kalorie
1234.5 kJ /
295 kcal
Tuk
24.2 g
Vláknina
3.3 g
Nasycený tuk
6.5 g
Sacharidy
12.1 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Zimní salát s pohankou a růžičkovou kapustou
45min.
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40min.
Ovesná kaše přes noc s lískovými oříšky, jogurtem a mandarinkami (veganská)
8hod. 20min.
Smoothie bowl s malinami a chia semínky
10min.
Lososová polévka s koprem
35min.
Caesar salát s chřestem a jahodami
40min.
Smoothie bowl s banánem a mangem
15min.
Řecký zelný salát
2hod. 15min.
Salát z červené řepy
10min.
Perník bez lepku a laktózy
45min.
Mandlové Matcha Latte
10min.
Zelný salát s křenem
10min.