Kompatibilní verze
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zálivka
- 140 gramů extra panenského olivového oleje
- 40 - 50 gramů bílého vinného octa
- 30 gramů citrónové šťávy
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 15 gramů javorového sirupu
- 2 čajové lžičky sušené bazalky
- ½ čajové lžičky soli, podle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
Loupání řepy a carpaccio
- 1800 gramů vody
- 800 gramů červené řepy, neoloupané (o velikosti cca 5 cm, viz Tip)
-
2
balíčky burraty (250 gramů), na kousky
nebo 2 balíčky mozzarelly (250 gramů), na kousky - rukola, na ozdobu
- 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka (volitelně)
-
2
polévkové lžíce pekanových ořechů, nasekaných
(volitelně)
nebo 2 polévkové lžíce vlašských ořechů, nasekaných (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Protein
- 8.2 g
- Sacharidy
- 12.1 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 6.5 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 418.1 mg
Alternativní recepty
Boršč aneb červená polévka
1 Std. 15 Min
Lutika
1 Std. 20 Min
Halloumi salát
20 Min
Bezlepkové mandlovo-proteinové housky
1h 30 min.
Věnec z hot dogů s chilli con carne
2 Std. 30 Min
Virgin citrónový koktejl s tymiánovým sirupem
45 Min
Okurkové pickles
Žádné hodnocení
Veganský mango sticky rýžový dort
11 Std.
Polévka z kopřiv
40 Min
Mandlovo-bylinkové bagetky
35 Min
Kaparová pomazánka se sardinkami
5 Min
Rillettes z uzeného lososa
10 Min