Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)

5.0 5 hodnocení
Příprava 15min.
Celkový 1hod. 30min.
8 porcí

Suroviny

Zálivka
  • 140 gramů extra panenského olivového oleje
  • 40 - 50 gramů bílého vinného octa
  • 30 gramů citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice
  • 15 gramů javorového sirupu
  • 2 čajové lžičky sušené bazalky
  • ½ čajové lžičky soli podle chuti
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře podle chuti
Loupání řepy a carpaccio
  • 1800 gramů vody
  • 800 gramů červené řepy neoloupané (o velikosti cca 5 cm, viz Tip)
  • 2 balíčky burraty (250 gramů), na kousky
    2 balíčky mozzarelly, (250 gramů), na kousky
  • rukola na ozdobu
  • 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka (volitelně)
  • 2 polévkové lžíce pekanových ořechů (volitelně) nasekaných
    2 polévkové lžíce vlašských ořechů, nasekaných

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 418.1 mg
Protein 8.2 g
Kalorie 1234.5 kJ / 295 kcal
Tuk 24.2 g
Vláknina 3.3 g
Nasycený tuk 6.5 g
Sacharidy 12.1 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...