Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
TM6

Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)

5.0 (4 hodnocení)

Suroviny

Zálivka

  • 140 gramů extra panenského olivového oleje
  • 40 - 50 gramů bílého vinného octa
  • 30 gramů citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice
  • 15 gramů javorového sirupu
  • 2 čajové lžičky sušené bazalky
  • ½ čajové lžičky soli, podle chuti
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti

Loupání řepy a carpaccio

  • 1800 gramů vody
  • 800 gramů červené řepy, neoloupané (o velikosti cca 5 cm, viz Tip)
  • 2 balíčky burraty (250 gramů), na kousky
    nebo 2 balíčky mozzarelly (250 gramů), na kousky
  • rukola, na ozdobu
  • 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka
  • 2 polévkové lžíce pekanových ořechů, nasekaných
    nebo 2 polévkové lžíce vlašských ořechů, nasekaných

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1234.5 kJ / 295 kcal
Protein
8.2 g
Sacharidy
12.1 g
Tuk
24.2 g
Nasycený tuk
6.5 g
Vláknina
3.3 g
Sodík
418.1 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty