Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 čajová lžička soli,
- 20 gramů mrkvové natě, na kousky
- 5 snítek čerstvé petržele, jen lístky
- 100 gramů parmazánu, na kousky
- 2 plátky čerstvého zázvoru, oloupaného, 3 mm celkem
- 2 stroužky česneku, napůl
- 400 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů slunečnicového oleje
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajovou lžičku nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- 70 gramů slunečnicových semínek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 783 kJ / 187 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pohankové krekry s černuchou
1 Std.
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50 Min
Rybí kuličky s jogurtovým dipem
1 godz. 50 min
Fenyklový salát s růžovým pepřem
10 Min
Krekry s konopným semínkem a kyselým zelím
1 Std.
Cizrnové kuličky s dýní
25 Min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Makovo-rozmarýnový knäckebrot
1 Std.
Sýrová terina s brokolicí a čerstvým špenátem
4h 45 min
Majonéza z červené čočky
11 godz. 15 min
Dýňový hummus
1 Std.
Květáková pizza
30 Min