Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 čajová lžička soli,
- 20 gramů mrkvové natě, na kousky
- 5 snítek čerstvé petržele, jen lístky
- 100 gramů parmazánu, na kousky
- 2 plátky čerstvého zázvoru, oloupaného, 3 mm celkem
- 2 stroužky česneku, napůl
- 400 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů slunečnicového oleje
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajovou lžičku nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- 70 gramů slunečnicových semínek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 783 kJ / 187 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pesto z dýňových semínek
10min
Hruškový dip s křenem a borůvkami
Žádné hodnocení
Houbový dip s vlašskými ořechy
5min
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50 min
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50 min
Rebarborové pyré s jablky a jahodami
20min
Jáhlové vafle s dipem ze sušených rajčat a rukolou
50 min
Caponata
30 min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40 min
Dip z červené řepy
15min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 min
Letní zeleninová pizza (bezlepková)
1u. 50min