
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di mais bramata
- 50 g di caffè espresso in polvere
- 100 g di cacao amaro in polvere
- 200 di zucchero
- 1 arancia la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 100 g di mandorle con la pellicina
- 100 g di mandorle pelate
- 150 g di gherigli di noci
- 80 g di pinoli sgusciati
- 200 g di pane secco a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di anice stellato in polvere
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- 250 g di mosto cotto
- 650 g di acqua
- 500 g di fichi secchi bianchi e neri in quarti
- 125 g di uvetta sultanina
- 200 g di caffè espresso
- 100 g di Rum
- 100 g di Alchermes
- 100 g di liquore all'anice
- 150 g di olio di semi di arachidi
- 150 g di olio di oliva
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 194.8 kcal / 815.6 kJ
- Protein
- 3.1 g
- Tuk
- 9.4 g
- Sacharidy
- 21.9 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Nasycený tuk
- 1.2 g
- Sodík
- 15.2 mg
Alternativní recepty
Rotolo al caffe e nocciola
2hod. 30min
Affogato alla banana
10hod. 55min
Mandorlaccio
1hod. 10min
Colomba al cioccolato fondente
50min
Colomba Piña Colada
1hod. 30min
Tiramisù al limone
6hod. 5min
Torta pasquale di riso e cioccolato
4hod.
Torta alla crema champagne
3hod. 20min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3hod.
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4hod.
Salsa all'arancia
25min
Torta avena e frutta secca al Varoma
2hod.