Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di mais bramata
- 50 g di caffè espresso in polvere
- 100 g di cacao amaro in polvere
- 200 di zucchero
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 100 g di mandorle con la pellicina
- 100 g di mandorle pelate
- 150 g di gherigli di noci
- 80 g di pinoli sgusciati
- 200 g di pane secco a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di anice stellato in polvere
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- 250 g di mosto cotto
- 650 g di acqua
- 500 g di fichi secchi bianchi e neri in quarti
- 125 g di uvetta sultanina
- 200 g di caffè espresso
- 100 g di Rum
- 100 g di Alchermes
- 100 g di liquore all'anice
- 150 g di olio di semi di arachidi
- 150 g di olio di oliva
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 815.6 kJ / 194.8 kcal
- Protein
- 3.1 g
- Sacharidy
- 21.9 g
- Tuk
- 9.4 g
- Nasycený tuk
- 1.2 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 15.2 mg
Alternativní recepty
Ciambella classica
55 Min
Ciambella spezzina al limone
40min
Succo di carote e clementine
10 min
Ciambella all'acqua
1h
Parrozzo
1h 10min
Arancini di Carnevale
4小时
Pizza di pasqua dolce
3h
Torcolo di San Costanzo
5sa 30 dk
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4 godz. 45 min
Ciambella soffice con yogurt e farina di carrube
45 min
Ciambella farcita allo yogurt
2小时
Ciambella romagnola
1h