Zařízení & příslušenství
Penne puttanesca
Příprava 10min.
Celkový 50min.
4 porcje
Suroviny
-
1 ząbek czosnku
-
130 g czarnych oliwek, bez pestek
-
30 g filetów z anchois, w oleju
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
60 g kaparów, solonych odsączonych
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
360 g makaronu, suchego, typu penne
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (volitelně)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porcję
Sodík
1531.8 mg
Protein
13.6 g
Kalorie
1991.9 kJ /
475.8 kcal
Tuk
14 g
Vláknina
5.3 g
Nasycený tuk
2.2 g
Sacharidy
78.3 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
PROSTE MAKARONY
11 recepty/-ů
Polsko
Polsko
Mohlo by se vám také líbit...
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Makaron à la Norma
50min
Czerwone pesto
5min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35min
Sos puttanesca
45min
Sos arrabbiata
40min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40min