Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa-mãe de centeio
- 130 g água
- 10 g isco (massa-mãe de centeio)
- 100 g farinha de centeio tipo 130
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 150 g água fria
- 200 g leitelho (buttermilk - ver dica)
- 150 g farinha de espelta integral, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g farinha tipo 65
- 250 g farinha de centeio tipo 70
-
10
g malte em pó p/ panificação
nebo 10 g mel - 5 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de mistura de especiarias p/ pão (opcional)
- 2 c. chá de sal
- 2 c. sopa de azeite
- Nutriční hodnoty
- na 15 doses
- Kalorie
- 9836 kJ / 2415 kcal
- Protein
- 77 g
- Sacharidy
- 417 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 46.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pão duplo de centeio e espelta
Žádné hodnocení
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Massa-mãe em pó
24 Std.
Pão rústico
2sa
Baguetes
15 Std.
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30min
Tranças de sementes de papoila
14h 30min
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Žádné hodnocení
Pão rústico suíço
25h 20 min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20 min