Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa-mãe de centeio
- 130 g água
- 10 g isco (massa-mãe de centeio)
- 100 g farinha de centeio tipo 130
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 150 g água fria
- 200 g leitelho (buttermilk - ver dica)
- 150 g farinha de espelta integral, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g farinha tipo 65
- 250 g farinha de centeio tipo 70
-
10
g malte em pó p/ panificação
nebo 10 g mel - 5 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de mistura de especiarias p/ pão (opcional)
- 2 c. chá de sal
- 2 c. sopa de azeite
- Nutriční hodnoty
- na 15 doses
- Kalorie
- 9836 kJ / 2415 kcal
- Protein
- 77 g
- Sacharidy
- 417 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 46.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pão branco
15h
Bijoux de trigo e centeio
15hod. 20min
Pão pardo torcido
16 godz.
Pão de lavrador
16hod. 15min
Carcaças de espelta
23hod. 40min
Bijoux de espelta
14h 30min
Pão de centeio e banha
16hod. 10min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15hod. 45min
Pães de girassol e linhaça
20hod. 10min
Pão Venezia
17hod. 10min
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30min
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min