Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La dacquoise aux noisettes (la veille)
- 2 blancs d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 45 g de noisettes en poudre
- 45 g de sucre glace
- 20 g de noisettes décortiquées, concassées
Le croustillant praliné (la veille)
- 100 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 100 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
La mousse au praliné (la veille)
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 180 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 30 g de pralin
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
La finition (le jour même)
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 2271.6 kJ / 545.9 kcal
- Protein
- 8.9 g
- Sacharidy
- 40.1 g
- Tuk
- 36.1 g
- Nasycený tuk
- 17.6 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 88.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bavarois aux trois chocolats
15h
Praliné chocolat-noisette
1h
Paris-brest
3h 10 min
Demi-sphère vanille-caramel
7h 30 min
Charlotte aux fraises
3h 35min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 godz.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Entremets façon tiramisu
5h
Trianon
3h
Délice pomme-speculoos
12h