Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
nebo 250 g de sucre roux - 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
La glace
- ½ gousse de vanille, égrainée
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 33 g
- Vláknina
- 0 g
Alternativní recepty
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36 Std.
Caramel liquide
25 min
Crème dessert au caramel
1h
Yaourt à la vanille
12h 20min
Glace caramel au beurre salé
12h
Caramel de base
25 min
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3h
Glace vanille au caramel salé
14 Std.
Chutney d'oignon rouge
24h
Parfait au caramel
7 Std.
Sauce au caramel
1h 30min
Sauce caramel au whisky
35 Min