Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 90 g de pâte de miso blanche (shiro miso)
- 40 g de mirin
-
35
g de saké
nebo 35 g d'eau - 30 g de sucre en poudre
- 1 ½ c. à café d'huile de sésame
- 2 pincées de sel
- 360 g d'aubergines, coupées en rondelles (2 cm), puis en morceaux (3 cm)
- 1600 g d'eau environ, à ajuster si besoin
- 30 g de jus de citron fraîchement pressé (½ citron)
- 1 c. à soupe de graines de sésame grillées
- 1 ciboule, émincée en biseau
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 0.9 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 670 mg
Alternativní recepty
Cuisson du millet
45 min
Saumon teriyaki sous-vide
1h 20 min
Carottes glacées au miel
1h 20 min
Salade de poulpe sous-vide
8h
Aubergine glacée au miso (Nasu dengaku)
1h
Asperges et œufs pochés sous-vide
1h 20 min
Légumes croquants
1h
Bouillon de crevettes aux algues
45 min
Filet de saint-pierre, riz vénéré et jus truffé
50min
Saumon et salade de pomme et fenouil
1h 20 min
Œuf de ferme coulant et chlorophylle de blette (Nicolas Masse)
50min
Poulet teriyaki 🌶️
2 Std. 5 Min