Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
-
400
g krojonych pomidorów, z puszki
nebo 400 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki - 50 g wody
- 2 szczypty soli
-
4
filety z halibuta (ok. 125 g każdy), świeże
nebo 4 filety z sandacza (ok. 125 g każdy), świeże
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 5 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Ryba z warzywami na parze
1h 15 min
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min