Kompatibilní verze
Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zapečený květák s pečenými bramborami
- 500 gramů vody
- 1 květák, celý (1000 gramů)
- 40 gramů oleje, plus na vymazání
- 1000 gramů brambor, malých, napůl
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky sladké červené papriky
- 1 cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 500 gramů směsi vepřového a hovězího mletého masa
- 200 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
- 1 vejce
- 30 gramů strouhanky
- 12 plátků anglické slaniny
Omáčka
- 200 gramů vody
- 200 gramů čerstvého sýru
- 15 gramů bramborového škrobu
- 15 gramů hořčice
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3101 kJ / 741 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 48 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vánoční (adventní) věnec 2016
1h
Kuřecí a paprikové souvlaki s rýží
1 godz. 5 min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1h
Cuketové koláčky s nivou
3 Std. 10 Min
Paprika a pórek s balzamikem
30min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30min
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35 Min
Vepřové řezy v hořčično-křenové marinádě
2h 30 min
Party tortilly
2 Std. 45 Min
Slaný koláč chryzantéma
1j 55 menit
Frncochaté knedlíky
30min
Katův šleh
35 Min