Zařízení & příslušenství
Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou
Příprava 45min.
Celkový 1hod. 50min.
6 porcí
Suroviny
Zapečený květák s pečenými bramborami
-
500 gramů vody
-
1 květák celý (1000 gramů)
-
40 gramů oleje plus na vymazání
-
1000 gramů brambor malých, napůl
-
2 čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička mletého černého pepře
-
1 ½ čajové lžičky sladké červené papriky
-
1 cibule napůl
-
1 stroužek česneku
-
500 gramů směsi vepřového a hovězího mletého masa
-
200 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
-
1 vejce
-
30 gramů strouhanky
-
12 plátků anglické slaniny
Omáčka
-
200 gramů vody
-
200 gramů čerstvého sýru
-
15 gramů bramborového škrobu
-
15 gramů hořčice
-
1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
-
½ čajové lžičky soli
-
1 špetka mletého černého pepře
-
2 špetky mletého muškátového oříšku
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
34 g
Kalorie
3101 kJ /
741 kcal
Tuk
48 g
Vláknina
7 g
Sacharidy
39 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Od jara do zimy
66 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Party tortilly
2h 45min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Nádivka z cukety
50min
Smažený sýr bez smažení s bramborami
40min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1h 10min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1h
Cuketové koláčky s nivou
3h 10min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Vepřová panenka ve slanině s barbecue máslem
1h 45min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1h 30min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1h 15min
Katův šleh
35min