Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou
TM5 TM6

Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou

4.7 (105 hodnocení)

Suroviny

Zapečený květák s pečenými bramborami

  • 500 gramů vody
  • 1 květák, celý (1000 gramů)
  • 40 gramů oleje, plus na vymazání
  • 1000 gramů brambor, malých, napůl
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 1 ½ čajové lžičky sladké červené papriky
  • 1 cibule, napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 500 gramů směsi vepřového a hovězího mletého masa
  • 200 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
  • 1 vejce
  • 30 gramů strouhanky
  • 12 plátků anglické slaniny

Omáčka

  • 200 gramů vody
  • 200 gramů čerstvého sýru
  • 15 gramů bramborového škrobu
  • 15 gramů hořčice
  • 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 2 špetky mletého muškátového oříšku

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3101 kJ / 741 kcal
Protein
34 g
Sacharidy
39 g
Tuk
48 g
Vláknina
7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty