Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
20
g oleju
nebo 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
nebo 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
nebo 250 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1961 kJ / 469 kcal
- Protein
- 58 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Sodík
- 3052 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15min
Rumienienie 200 g pora
20min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15min
Rumienienie cebuli i czosnku
20min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20min