
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
- 3 ½ - 4 ½ TL Salz
- 1 TL Apfelessig
- 500 g Erdäpfel, mehlig am Vortag in Schale gegart, geschält, in Stücken
- 170 g Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Kartoffelstärke
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 132 kcal / 551 kJ
- Protein
- 4 g
- Tuk
- 0.3 g
- Sacharidy
- 28 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
Alternativní recepty
Gebackene Leberknödel
2hod.
Semmelknödel
50min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1hod. 20min
Wurstknödel
1hod. 20min
Steirisches Krenfleisch
2hod. 45min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Erdäpfelknödel
1hod. 10min
Eiernockerl
30min
Tafelspitz mit Semmelkren
1hod. 20min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1hod. 40min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3hod.