Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
De kalkoen
- 1 takje verse rozemarijn, de blaadjes geplukt
- ½ el zout
- 3 el pindaolie
- 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager
De vulling
- 200 g wortel, geschild, in stukken (3 cm)
- 80 g ui, gehalveerd
- 60 g sneetjes toastbrood, in 4 stukken gesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 200 g diepvrieskastanjes, ontdooid
De veenbessensaus
- 80 g ui, gehalveerd
- 1 el boter
-
300
g diepgevroren veenbessen, ontdooid
nebo 300 g verse veenbessen - 250 g water
- 4 el suiker
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- ½ tl zout
- 2 el porto, rode of witte
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 3025 kJ / 722 kcal
- Protein
- 76.4 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 28 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hollandaisesaus
15min
Boerenbrood
2h
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Bouillabaisse
Brak ocen
Spaghettini linzen-bolognese, gebakken met salami
1 Std. 10 Min
Ananas zandkoekjes
Brak ocen
Lentegroenten terrine met kervel emulsie
Brak ocen
Loempia’s
55 Min
Quiche met kip en peer
2u. 40min
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35 min
Traditionele vruchtenjam
55 Min