Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Avocado cream
- 200 g avocado flesh, cut into pieces
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice
- 100 g crème fraîche
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
Salmon
- 4 fresh boneless salmon fillets (approx. 150 g each, 3 cm thickness)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 4 dried bay leaves
- 1 lemon, cut into slices, pips removed
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2559.3 kJ / 609.4 kcal
- Protein
- 31.5 g
- Sacharidy
- 1.6 g
- Tuk
- 52.7 g
- Nasycený tuk
- 14.2 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 234.5 mg
Alternativní recepty
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Sous-Vide Salmon
1h
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1h 15min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Café de Paris butter
25 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15 min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40 min
Chilli garlic prawns
10 min
Oysters with lime granita
5 Min