Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 40 g di pane fresco o raffermo a pezzi
- 40 g di latte
- 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio (volitelně)
-
400
g di carne trita di manzo
nebo 400 g di ceci lessi in scatola (peso al netto del liquido di conservazione) - 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
Salsa pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 50 - 80 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 2.9 g
Alternativní recepty
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Piselli al prosciutto
20 min
Polpette classiche
1h
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Involtini di vitello
35min
Hamburger impanato di tacchino e spinaci
35min
Polpettone in crosta
1h 10min
Polpettone al Varoma con contorno
1 godz. 45 min
Polpette di manzo e salsiccia
40 min