Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
1
scalogno a metà
nebo 1 spicchio di aglio a metà - 30 g di pancetta di maiale a cubetti
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
-
450
g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
nebo 450 g di fagioli borlotti secchi in scatola, sgocciolati -
100
g di passata di pomodoro
nebo 100 g di pomodori pelati - 1000 g di acqua (vedi variante)
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 200 g di pasta secca corta (tipo ditaloni)
- 1 cucchiaio raso di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 4 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Protein
- 18.5 g
- Sacharidy
- 55.7 g
- Tuk
- 21.3 g
- Vláknina
- 8.2 g
Alternativní recepty
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Minestra di riso e ceci
30 min
Minestra di farro e ceci
1h 10min
Minestra di pane e lenticchie
55min
Pasta e ceci con pomodorini
40min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Contorno di riso al pomodoro
30 min
Pasta e fagioli cannellini
40min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40min
Pasta e fagioli
40min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 min