Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 1 čajová lžička soli, plus extra to taste
- 600 gramů brambor, na čtvrtiny
- máslo
- ½ čajové lžičky soli, plus extra dle chuti
- 4 filety z čerstvého lososa, bez kůže, vykostěného (120-200 gramů každý)
- 1 citrón, bio, nastrouhaná kůra a šťáva
- 1 špetka čerstvě umletého pepře, cut in halves
- 100 gramů šalotky, napůl
- 10 gramů másla
- 300 gramů žampiónů, nakrájených na plátky
- 50 gramů suchého bílého vína
- 150 gramů smetany
-
200
gramů taveného sýru
nebo 200 gramů čerstvého sýru - 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protein
- 45 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 48 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Čokoládovo-mandlová kolečka
12 Std. 40 Min
Losos se špenátem a divokou rýží
1h 15min
Špízy s kuřecími kuličkami s rýží
1 Std. 25 Min
Hovězí steaky v papilotě
40 min
Ryba s bramborami a rajčatovou omáčkou
50 Min
Treska s citrusovým máslem
50 Min
Platýz s míchanou zeleninou v balíčku
1h 15min
Pstruzi na páře s bulgurem, baby karotkou a balzamikovou omáčkou
50 Min
Ryba s bylinkovo-sýrovou krustou, bramborami a květákem
1h 15min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1h 5min
Rizoto s uzeným lososem a pórkem
40 min