
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
50
g sera gruyère pokrojonego na kawałki
(volitelně)
nebo 50 g sera żółtego pokrojonego na kawałki (volitelně)
Ciasto
- 150 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania formy i oprószenia
- 75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Dodatki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
- 4 jajka
- 50 g mleka
-
100
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
nebo 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 328 kcal / 1372.5 kJ
- Protein
- 10.5 g
- Tuk
- 24.7 g
- Sacharidy
- 15.5 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Nasycený tuk
- 11.7 g
- Sodík
- 472.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brioszka
8hod.
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1hod. 40min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1hod. 40min
Tarta jabłkowa
1hod.
Nadziewane warzywa
1hod. 20min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45min
Zabajone
15min
Sos pomarańczowy curry
5min
Tort porowy
1hod. 30min
Flan karmelowy
3hod.
Zapiekanka twarogowa z owocami
1hod.
Nektar owocowy
10min