Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
50
g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
(volitelně)
nebo 50 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (volitelně)
Ciasto
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania formy i oprószenia
- 75 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Dodatki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 4 jajka
- 50 g mleka
-
100
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
nebo 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1372.5 kJ / 328 kcal
- Protein
- 10.5 g
- Sacharidy
- 15.5 g
- Tuk
- 24.7 g
- Nasycený tuk
- 11.7 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Sodík
- 472.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapiekanka z kalafiora
55min
Ciasteczka cebulowe
40 min
Nadziewane warzywa
1 Std. 20 Min
Chutney z jabłek
1 Std. 20 Min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Flan karmelowy
3h
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Cynamonowe smores
1 Std. 50 Min
Pieczeń rzymska
1h 25min
Purée warzywne
45 min
Tort porowy
1h 30min
Tarta jabłkowa
1h