Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g amêijoas, conquilhas ou berbigão
- 3 c. chá de sal
- Água q.b. p/ demolhar
- 1000 g peixe variado (cherne, tamboril, raia, pata roxa, safio, sardinha, salmão)
- 450 g cebola cortada em rodelas
- 80 g pimento verde cortado em rodelas finas
- 80 g pimento vermelho cortado em rodelas finas
- 800 g tomate maduro cortado em rodelas
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 700 g batata cortada em rodelas largas
-
2
c. chá de caldo de peixe caseiro
nebo 2 cubos de caldo de peixe - 100 g vinho branco
- 1 folha de louro
- 1 pitada de pimenta
- 10 g coentros
- 10 g salsa
- 5 folhas de hortelã - da - ribeira
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 480 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 19 g
Alternativní recepty
Caldeirada de peixe
45 min
Feijoada de tamboril e camarão
30 min
Arroz de marisco
45 min
Bacalhau na broa
1 godz.
Raia alhada
40min
Carne de porco à alentejana
2 godz. 30 min
Arroz de polvo
1 godz. 15 min
Orelha de porco de coentrada
1 godz.
Arroz de pato
1h 5 min
Polvo à lagareiro
1h 30min
Pipis
1 godz.
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40min