Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 500 g water
- 150 g zucchini (approx. 2), peeled into ribbons (see Tips)
- 120 g fresh baby spinach leaves
- 180 g peeled, medium raw prawns (approx. 12), deveined, with tails intact
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 6 eggs
- 120 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- watercress, for garnishing
- frisee lettuce, or lettuce of choice, for garnishing
- snow pea sprouts, for garnishing
- 1 tbsp caper berries, rinsed and drained (optional)
- 100 g Danish feta, cut into pieces (see Tips)
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.8 kJ / 314 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 23.7 g
- Nasycený tuk
- 9.2 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 681.5 mg
Alternativní recepty
Quinoa crumbed fish with slaw
2 Std.
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Celeriac parmigiana
1 godz. 10 min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8 Std. 30 Min
Salmon and fennel risotto
30min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Roasted carrot dip
1h
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min
Mediterranean vegetable bake
50 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min