Kompatibilní verze
Penne v rajčatovo-amarantové omáčce - z jednoho hrnce
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů pórku, na kousky
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 50 gramů sušených rajčat, v oleji, okapaných, na proužky
- 20 gramů oleje (např. z okapaných rajčat)
- 500 gramů cherry rajčat
- 60 gramů amarantových zrn
- 500 gramů vody
- 1 - 2 čajové lžičky oregana, sušeného
- ½ čajové lžičky chilli, sušeného
- 1 čajová lžička soli
- 50 gramů oliv, pez pecek, napůl
- 100 - 150 gramů sýra feta
- 4 - 5 stonků směsi bylinek, čerstvých, otrhaných lístků
- 200 gramů těstovin, typu penne rigate (doba vaření 11 minut)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2481 kJ / 592 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 68 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 9 g
Alternativní recepty
Ratatouille s těstovinami - z jednoho hrnce
35 Min
Špagety s rajčaty a slaninou
35 Min
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30 min
Těstoviny s fenyklem a rajčatovou omáčkou
45 Min
Batátové lívance s chilli salsou
40 Min
Masové kuličky v omáčce z batátů a kokosového mléka
1h 5min
Špagety all'Amatriciana
30 min
Farfalle v italských barvách
30 min
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40 Min
Hrušky v páře s kořeněnou čokoládovou polevou
40 Min
Zeleninové kari s rýží
1 Std.
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min