Kompatibilní verze
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kachní prsa
- 4 kachní prsa, s kůží (každé asi 170 gramů)
- 4 špetky soli
- 4 špetky mletého černého pepře
Ostružinová omáčka
- 250 gramů ostružin
- 30 gramů krupicového cukru
Celerová kaše
- 800 gramů celeru, oloupaného, na kostičky (2 cm)
- 1200 gramů vody
- 50 gramů másla, na kousky
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2107 kJ / 504 kcal
- Protein
- 51 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Sodík
- 801 mg
Alternativní recepty
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2hod. 10min
Malajské kokosové kuře
10 godz.
Kuřecí se zeleninou, rýží, medovou teriyaki omáčkou a brokolicí v páře
45 min
Plněné nové brambory s rozmarýnem
1h 5min
Buddha bowl s kuřecím masem
1h
Banana bread
1h
Kuře se sójovou omáčkou a pak choi
13 Std.
Krůtí roláda se sladko-kyselou salsou
1 godz. 10 min
Krémové kuřecí kari s květákovou rýží
30 min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1h 15min
Krémová kuřecí polévka
45 min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min