Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kadeřávkové pesto
- 50 gramů loupaných vlašských ořechů
-
80
gramů kadeřávku, bez košťálu, nahrubo nasekaného
nebo 80 gramů hlávkového zelí, bez košťálu, nahrubo nasekaného - 30 gramů parmazánu, na kousky
- 25 gramů lístků bazalky (1 velká hrst)
- 70 gramů olivového oleje
- ¾ - 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 - 2 stroužky česneku, podle chuti
- 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
Risoni salát
- 1200 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 350 gramů těstovinové rýže risoni
- 300 gramů cherry rajčat
- 1 žlutá paprika (cca 200 gramů)
-
300
gramů malých mozzarellových kuliček
nebo 300 gramů mozzarelly - 80 - 100 gramů rukoly
- 10 gramů loupaných vlašských ořechů na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1972 kJ / 471 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mexický quinoa salát
30 min
Chačapuri
1 Std. 15 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50 min
Kukuřičné vafle s avokádovou salsou
1 Std.
Celozrnná rýže s limetkou a pestem
45 min
Špagety s chřestovou omáčkou
55 min
Ječná mouka
5 Min
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30 min
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50 min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 min
Špagety all'Amatriciana
30 min