Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Jerusalem artichokes, scrubbed and cut into thirds (see Tips)
- 1 whole garlic bulb, skin on
- 3 tbsp olive oil, plus extra to drizzle
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion, peeled and cut into halves
- 500 g cauliflower, broken into florets
- 1 piece fresh turmeric, peeled and chopped (3 cm)
- 750 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- micro herbs, to garnish
- 1 spring onion/shallot, sliced, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1349.6 kJ / 321.3 kcal
- Protein
- 12.9 g
- Sacharidy
- 13.1 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 16.9 g
- Sodík
- 365.3 mg
Alternativní recepty
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 Min
Carrot and coriander soup
30 Min
Broccoli soup with sage oil
30 Min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
45 Min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Sunny gazpacho
25 Min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Parsnip and bean mash
25 Min
Brandy butter
10 Min
Celeriac and Apple Soup
55 Min