Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Jerusalem artichokes, scrubbed and cut into thirds (see Tips)
- 1 whole garlic bulb, skin on
- 3 tbsp olive oil, plus extra to drizzle
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion, peeled and cut into halves
- 500 g cauliflower, broken into florets
- 1 piece fresh turmeric, peeled and chopped (3 cm)
- 750 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- micro herbs, to garnish
- 1 spring onion/shallot, sliced, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1349.6 kJ / 321.3 kcal
- Protein
- 12.9 g
- Sacharidy
- 13.1 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 16.9 g
- Sodík
- 365.3 mg
Alternativní recepty
Broccoli soup with sage oil
30 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Carrot and coriander soup
30 min
Tomato and red lentil soup
30 min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Thai green broccoli and spinach soup
25 min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
French dressing
5min
Curried carrot and ginger soup
40 min
Broccoli almond soup
30 min