Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Protein
- 21.8 g
- Sacharidy
- 49.5 g
- Tuk
- 42.4 g
- Nasycený tuk
- 26.8 g
- Vláknina
- 17.3 g
- Sodík
- 1378.3 mg
Alternativní recepty
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Pea and lettuce soup with scallops
45 Min
Broccoli soup with sage oil
30 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1 Std.
Sunny gazpacho
25 Min
Thai green broccoli and spinach soup
25 Min
Celeriac and Apple Soup
55 Min
Pissaladière
1 Std. 30 Min
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min
Grilled eggplant dip
2h