Jerusalem artichoke soup with cheese shards
TM6 TM5 TM31

Jerusalem artichoke soup with cheese shards

4.5 (23 hodnocení)

Suroviny

Cheese shards

  • 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
  • 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
  • 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
  • 170 g plain flour
  • ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
  • 1 - 2 pinches cayenne pepper
  • 1 tsp sea salt
  • 1 egg

Jerusalem artichoke soup

  • 1 garlic clove
  • 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
  • 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
  • 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
  • 50 g unsalted butter
  • 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 900 g water
  • 1 apple, cut into quarters
  • 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
  • 1 tsp lemon zest, no white pith
  • 2 tsp lemon juice
  • 20 g pouring (whipping) cream (optional)
  • 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
  • 1 - 2 pinches sea salt, to taste
  • 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
2933.5 kJ / 743.5 kcal
Protein
21.8 g
Sacharidy
49.5 g
Tuk
42.4 g
Nasycený tuk
26.8 g
Vláknina
17.3 g
Sodík
1378.3 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty