Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Protein
- 21.8 g
- Sacharidy
- 49.5 g
- Tuk
- 42.4 g
- Nasycený tuk
- 26.8 g
- Vláknina
- 17.3 g
- Sodík
- 1378.3 mg
Alternativní recepty
Carrot and coriander soup
30 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20 min
Wholemeal spelt pastry
35 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1h
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15 min
Watercress Soup
25 min
Pea and lettuce soup with scallops
45 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Broccoli soup with sage oil
30 min