Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 4 cardamom pods, crushed
- 2 pieces orange zest, no white pith (4 cm strips)
- 40 g honey, plus extra to drizzle
- 3 eggs
- 15 g cornflour
- 4 fresh figs, cut into halves
- 1 tbsp caster sugar, to sprinkle
- 200 g pouring (whipping) cream
- 80 g soft nougat, cut into pieces (1 cm - see Tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.6 kJ / 451.6 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 28.7 g
- Nasycený tuk
- 14.6 g
- Vláknina
- 3.2 g
- Sodík
- 139.6 mg
Alternativní recepty
Mini Jamaican style ginger bundts
25min
Quince paste
4h 10min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25 min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Fig and walnut bread
3h 20 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Fig and apricot tea bread
1 godz. 30 min
Beetroot risotto
35min
Banana Nice cream
5 min
Quick beetroot relish
40min