Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
20
g oleju
nebo 20 g oliwy z oliwek - 70 g cebuli pokrojonej w 0,5 cm półplastry
- 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 685.7 kJ / 163.9 kcal
- Protein
- 17.1 g
- Sacharidy
- 2.1 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 2.5 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 62.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 Min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 Min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 Min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 Min
Rumienienie papryki z cebulą
25 Min
Rumienienie pieczarek
25 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min