Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 5 - 10 gramů čerstvého zázvoru, (cca 1,5 x 2 cm)
-
20
gramů másla
nebo 20 gramů oleje - 650 gramů dýně, Hokkaidó, na kousky (cca 5 x 5 cm), neoloupané
- 250 gramů vody
- 400 gramů kokosového mléka
- 400 gramů sekaných rajčat v plechovce, včetně tekutiny (400 gramů)
- 1 rovná čajová lžička červené papriky, sladké
- 1 rovná čajová lžička kari
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého kajenského pepře
-
2
kostky zeleninového bujónu
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí - strouhaný kokos, opražený, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1022 kJ / 244 kcal
- Protein
- 4.67 g
- Sacharidy
- 19.58 g
- Tuk
- 17.38 g
- Vláknina
- 2.63 g
Alternativní recepty
Dýňové kroupoto s parmazánem
1 godz. 30 min
Pastináková polévka s dýní a jablky
45min
Thajská mrkvová polévka s kuřecím masem
55 min
Polévka z červené řepy
40min
Krémová polévka z červené čočky
35min
Dýňovo-čočková polévka
45min
Čočková polévka s rajčaty
2 Std. 5 Min
Rajčatová krémová polévka
30min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40min
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1 godz. 10 min
Dýňová polévka
45min